vrijdag 14 december 2012

HOE HAAL JE HET IN JE HOOFD!

 

Soms ben je met iets bezig, gewoon iets van je je van te voren had bedacht om er daarna achter te komen dat het niet zo handig is.

Naar de winkel gaan met een stapel kinderen zonder kar EN zonder op de buienradar te kijken waardoor je gezamenlijk en geheel doorweekt thuis komt. De onderweg beloofde chocolademelk blijkt niet mogelijk te zijn aangezien de hoeveelheid melk die hier voor nodig is nog steeds in de supermarkt staat.

Ander leuk voorbeeld; ben je eindelijk begonnen aan het opvouwen van de was, zo rond twee uur ‘s middags. ben je dus weer eens straal vergeten dat er nog twee uit school komen om half drie die gewoon aan tafel een kopje thee willen drinken.

Maar okay, dan heb je als moeder zijnde ook wel eens zin in poffertjes. Dan ga je dus aan de slag zo rond kwart voor vijf  ‘s middags. Recept zoeken, mixen en dan gewoon bakken. En bakken, En bakken. En bakken. En nog een paar keer en dan is het zowaar bijna klaar…. Inmiddels is het half zeven, ruikt het hele huis naar poffertjes, ruikt deze moeder geheel naar poffertjes, heeft deze moeder helemaal geen zin meer in poffertjes.

Hoe heb ik het eigenlijk in mijn hoofd kunnen halen om voor 6 veelvraten poffertjes te willen bakken!

 

poffertjes (1)

5 opmerkingen:

 1. Haha, heel herkenbaar. Ik heb hier al weken een klerenzooi (letterlijk en figuurlijk). Ben met kledingwissel bezig, duh..lekker op tijd, en kwam er achter dat de helft van zoon 2 nog bij mijn schoonouders stond..had ik alles al uitgepakt :(
  Vandaag bezig geweest met de kleding van zoon 4. Wat te klein is gaat naar het goede doel..Leuk alles op stapels maar toen moesten we gaan eten en daarna naar bed..dus je snapt al dat het daar nu ook weer een zooi is van stapels die op de grond liggen. Morgen echt even de schouders eronder!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ai... die kledingwissel...... Gelukkig hebben de jongsten een grote kast daar liggen de zomershirts nu op de bovenste plank.....Nu hoop ik nog dat ik al die verloren handschoenen en snowboots terugvind voordat de winter voorbij is....

   Sterkte met ruimen de eerste dagen!

   Verwijderen
 2. Heb nog wel een poffertjes pan te leen mocht je weer van plan zijn poffertjes te gaan bakken. Heb de zelfde als jou en gaat het 2x zo snel..... maar wat weer een heerlijk verhaal overbuuf ;)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk niet dat het nodig is maar mocht ik nog een keer het idee krijgen kom ik bij je! De laatste keer dat ik poffeertjes had gebakken zat Chantal in groep 6.....

   Verwijderen