zondag 23 december 2012

calzone hommema

 

Nadat de meeste broodjes en broden hierin huis de revue al gepasseerd zijn kwam ik bij Karien haar Calzone pizza broodjes tegen. Leuk, lekker en vooral makkelijk. En we houden hier in huis nu eenmaal van makkelijk en eten dus helemaal geschikt voor ons!

Gisteravond dus niet alleen deeg gemaakt voor het “gewone” brood maar ook een extra pannetje voor de broodjes. We hadden het er thuis over alsof het voor de lunch moest zijn maar daar waren we weer eens zo rijkelijk laat mee dat het gewoon bij de soep en het avond eten op tafel kwam…

Maar je bent een Hommema of niet, ik had echt geen zin in snijden, wegen en knutselen met dat afgrijselijk plakkerige deeg dus is het toch geëindigd op iets wat nog het meest lijkt een breed gevuld stokbrood…

Marcel had zich bezig gehouden met de vulling dus de een was gevuld met pittige kip, champignons, ui en tomaat. De andere gevuld met champignons, ui en spitskool bedenkt met kaas.

En echt het was lekker………

 

 

DSCF0010 (2)

Dat bruine is de bloem die op het bakpapier lag.

2 opmerkingen:

  1. He, grappig om te zien! Het deeg is niet plakkerig als je er gewoon genoeg bloem onder en op doet. Inmiddels maak ik een grote lap deeg en snijd die met een deegradertje in kleinere rechthoeken, die klap je makkelijk dubbel. Maar zo'n grote is natuurlijk wel heel erg makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je reageert! Ik weet het van de bloem maar op het moment dat ik de bezig was zaten er drie peuters om me heen en dan is al die bloem echt niet handig!

    BeantwoordenVerwijderen