dinsdag 12 maart 2013

maisbrood

 

Na verschillende mailtjes en vragen hierbij ook maar even het recept welke ik gebruik voor een simpel maisbrood die ze hier erg lekker vinden….

1 kopje bloem (100 g)
1 kopje polenta (maïsgriesmeel) (150 g)
1 el bakpoeder
2 eieren
1 kopje melk (2 dl)
flinke scheut olijfolie (1/4 kopje)
1 volle tl zout
klontje boter (om in te vetten)

 

  • Oven voorverwarmen op 200°C
  • Meng bloem, polenta, bakpoeder en zout door elkaar.
  • Giet de eieren, melk en olijfolie erbij.
  • Klop alles kort door elkaar.
  • Vet een cakeblik in met wat boter en bepoeder licht met wat bloem of doe een stuk bakpapier in een vorm…
  • Giet het mengsel erin en zet in de oven.
  • Na 35-40 minuten is het brood goudbruin en gaar.

 

Eet smakelijk! Lekker met roomboter…. mmmmm

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het recept, ga ik ook eens maken. Wij eten hier graag mais brood.
    Maar een vraagje: waar koop jij polenta?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Marti,

    Deze keer kwam ik het tegen bij alfred hijn..( niet onbewust verkeerd gespeld)
    Maar bij de toko hebben ze het vaak ook en natuurwinkels verkopen het ook. De laatste zijn wel wat duurder.

    Succes en alvast eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.