zondag 6 januari 2013

Ik ben er weer ingetrapt….

 

Wat iedereen ook zegt en hoe iedereen het ook doet ik heb echt geen idee hoe het moet! Ik ben er gek op, vind het leuk om te kijken en probeer daar dan genoegen mee te nemen…

Waar ik het over heb? Folders, gewoon folders vol met dingen die ik niet nodig heb en dan blijkbaar in de aanbieding zijn voor superprijzen.

Problemen heb ik echt niet met grote mediaketens of witgoedzaken. Dat soort dingen koop ik echt alleen maar als ze stuk zijn en verder interesseert het me geen ene moer. Ook de folders van welke drogist dan ook zijn niet meer interessant sinds de jongste smurfen uit de luiers zijn. Want ik geef eerlijk toe ik heb nog nooit luiers gekocht voor de “normaleschrikbarendhoge” prijs. Daarvoor bladerde ik elke drogisterij folder van voor naar achter door om daarna alleen dat te kopen wat in de aanbieding was. Zeep, wasmiddel, tandpasta en dat soort spul koop ik één keer in de zoveel tijd in bulk in bij de a.ction. Okay de tekst is in het Grieks, Arabisch of welk soort vreemde taal dan ook maar het werkt er echt niet minder om.

Sinds kort krijgen we ook een folder van een winkel met allerlei keukengereedschap en wat kan ik daar toch in wegdromen! Wat zou ik graag dit of dat willen hebben….. gelukkig weet ik wel dat de meeste dingen nooit gebruikt zullen worden en van een heleboel andere dingen zou ik echt niet weten waar ik het neer zou moeten zetten in onze mini-keuken. Want behalve dat sommige dingen gewoon wel gebruikt worden zien ze er dan ook nog zo mooi uit dat je dat niet meer bovenop de keukenkastjes zet. Eigenlijk is dit dus toch nog wel een makkelijke folder meer in de trant van “wat zou ik doen met heel veel miljoen”.

Problemen heb ik vooral met de folders van supermarkten en elk jaar, echt elk jaar neem ik me voor om ze niet te lezen aan het begin van het jaar. Op de een of andere manier denken die mensen dan dat ik van alles nodig heb en doen dat dan echt in de aanbieding. Aangezien het één keer per maand boodschappen doen me erg goed bevalt heb ik dus gewoon niks nodig. Neem daarbij in beschouwing dat het januari is, de vakantie voor aankomend jaar net betaald is en ik dus gewoon geen extra geld kan/wil uitgeven aan dingen waarvan ik niet weet wanneer we het zullen gaan gebruiken snap je misschien waarom ik ze nu liever niet lees.

Helaas ben ik er nu achter dat de folders niet lezen dus zelfs nog niet genoeg is. Zaterdagavond ging ik toch nog even snel naar de supermarkt. Kim en D’mitri waren mee dus was het ook nog gezellig. Het enige wat ik nodig had was een zak met aardappelen. Makkelijk ritje zou je dus denken. Maar nee hoor, behalve dat de aardappelen in de aanbieding waren, waren er nog sap, vlees, groente, vis, snoep en nog wat dingen die in de aanbieding welke allemaal in de mand zijn beland.  Zo werd een ritje naar de supermarkt voor een paar aardappelen dus terugkomen met een fietskar vol met spullen waarvan ik echt niet weet wanneer we het gaan gebruiken.

Voor volgend jaar word het dus maar, geen folders lezen EN niet naar de supermarkt. Die aanbiedingen maken het leven soms gewoon veel te duur.

 

3 opmerkingen:

 1. he, wat leuk dat je mij komt volgen. Volgens mij ken ik je van het meerlingenforum of niet? De namen van je drie jongsten komen me in ieder geval bekend voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herkende de namen van de kinderen ook van het meerlingenforum. Leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi,

  Ik kwam wel op het meerlingenforum dus dat zou heel goed kunnen. Ik had de mazzel dat er meer zwanger waren van een drieling toen ik dat ook was.

  Om eerlijk te zijn kom ik er nu eigenlijk niet meer.

  Effie, ik vind je dinsdag twinsdag heel erg leuk zo kwam ik ook bij je terecht!

  BeantwoordenVerwijderen