zondag 6 mei 2012

art. 7 op nr. 79.

 

Echt waar, in beginsel ben ik het helemaal eens met art. 7 van de Nederlandse Grondwet. Sta ik geheel achter het idee waar dit artikel voor staat. Maar…..

  • Als je op nr. 79 woont en nog niet bevoegd bent om je stem uit te brengen,
  • Als je op nr. 79 woont en je overal mee bemoeit,
  • Als je op nr. 79 woont en altijd wilt doen wat jij wilt,
  • Als je op nr. 79 woont en je superheelergeigenwijs gedraagt.

Op die momenten kan dat hele artikel de boom in. Op die momenten telt er geen art. 7 meer voor alle leden van dit gezin maar alleen voor 18 plussers.

Wat dus eigenlijk gewoon betekent dat als ik je vraag om iets te doen dus gewoon bedoel dat je dat zonder weerwoord ook gewoon even doet maar het even heb verpakt in een vriendelijke woordkeuze.

Wat dus ook betekent dat als je ergens geen zin in hebt je dat niet eerst een half uur lang hoeft te gaan melden om het daarna te gaan doen met het meest lange en chagrijnige gezicht dat je maar kan vinden.

Wat dus ook betekent dat je soms gewoon hebt te luisteren naar wat wij te vertellen hebben zonder dat wij belang hebben bij een preek.

Natuurlijk betekent het ook dat wij soms onze grenzen zullen verleggen maar wel op de tijden die ons geschikt lijken en niet op de tijden die welke 18 minner hier in huis ook maar in gedachten heeft.

Dus echt waar, ik vind het een mooi art. dat art. 7 maar onder mijn dak is nog steeds moeders wil wet!

Ach nog 16 jaar en dan zijn ze allemaal 18 plus……. ( maar afwachten wat dat weer voor discussies te weeg gaat brengen!)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.