woensdag 24 oktober 2012

Zoete Ziva…..

 

Nee, het is dus echt nooit goed. Als je kinderen kruipen wil je dat ze lopen en als ze dan lopen moet je opeens je halve woonkamer verbouwen. Dan gaan ze ook nog eens klimmen waardoor je maar gewoon alles wat gevaarlijk zou kunnen zijn weg gaat halen.

Dit gaat nog een hele tijd zo door. Je kan niet wachten tot ze groot genoeg zijn om dingen te kunnen om daarna te bedenken hoe makkelijk het voor die tijd wel niet was.

Nu hebben wij dus het probleem met drie peuters die niet voldoende “communicatief vaardig” zijn. Mond vol maar een redelijk probleem waarvan we dus ook graag willen dat er wat aan gesleuteld word.

Gesleuteld word er….. na enkele weken taaltrein is onze allerliefste, heel erg rustige, altijd bedaarde, amper tegenstribbelende superzoete Ziva veranderd.

Ja, ze word redelijk vaardig in het communiceren. Ze kan zichzelf heel goed duidelijk maken. Maar waar ze enkele maanden geleden nog ons aller rustigste kind was is ze nu dus veranderd.

  • Ziva weet wat ze wil en zal er nu ook voor zorgen dat het gebeurt.
  • Ziva staat voor je en zegt “è op!” ( let op) als je haar niet begrijpt.
  • Ziva kan nog niet een talk to the hand  maken maar de blik lukt wel en word ook gebruikt!
  • Ziva kan met haar handen in de zij staan en met 1 voet tappen van ongeduld.

Kortom Ziva is communicatief vaardig aan het worden. Ze weet dat ze wat kan zeggen en is nu bezig met de grote inhaalslag. Ziva is er en Ziva staat er. Het allerbelangrijkste is dat Ziva er nu wel voor zorgt dat er niemand meer is die over haar heen kan kijken!

Dus ja, we zijn heel erg blij dat ze zich heel veel meer aan het uiten is maar af en toe willen we stiekem wel een paar maandjes terug naar de zoete, rustige Ziva……

 

 

Martini Z'huis - kopie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.