zaterdag 23 juni 2012

pitabroodjes recept.

 

Na meerdere vragen naar het zelf maken van pitabroodjes maar even hier een beetje uitleg hoe ik ze maak….

 

Voor 8 tot 10 broodjes.

  • 175 tot 250 ml water
  • 1 eetlepel gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel olie

 

De gist en de suiker oplossen in 100 ml water lekker doorroeren totdat het bubbelt.

Hierna de overige ingrediënten toevoegen en kneden tot een niet te plakkerige bal.

Deze bol 3 kwartier laten rijzen. ( kan je mooi het vlees kruiden)

De bol verdelen in ongeveer gelijk porties en uitrollen tot broodjes met een doorsnee van ca. 15 cm.

De broodjes nog een half uurtje laten rusten en dan afbakken in 7 minuten op 220 graden.

 

Dit recept is officieel voor 10 broodjes ik krijg er altijd maar 8 uit door het te verdelen in porties van ca. 70 gram. Ze zijn dan ook dik genoeg om mee te geven naar school.

Ze zijn van binnen bijna helemaal hol. Echt niet te vergelijken met een supermarkt broodje…….

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het recept ga het zeker een x uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor je recept. ik heb al vaak en op veel manieren pita broodjes gemaakt maar ze werden altijd te hard en droog als ik ze in de oven maakte. als alternatief deed ik ze dan maar in een pan. Met jou recept heb ik voor het eerste gebolde lekkere broodjes gegeten die niet droog zijn en met de juiste shoarma en knoflooksaus heerlijk waren. probleem is alleen dat ik zoveel moest maken. ook hier een groot gezin met vier kinderen dus de dubbele hoeveelheid gemaakt en alles op.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.