woensdag 20 februari 2013

Spannend nachtje…..

 

Nadat we uiteindelijk al onze drie peuters luiervrij hebben gekregen gedurende de uren die ze wakker zijn. Of eigenlijk gewoon de uren waarin het licht is is het dus ook de bedoeling dat ze ‘s nachts ook zonder luier naar bed gaan.

Nu wil het zo zijn dat we Robert elke avond een schone luier om doen om die dan ‘s morgens geheel droog in de vuilnisbak te deponeren… Tja, dat is milieutechnisch dus geheel onverantwoord gedrag maar gemakzuchtig heel erg aangenaam gedrag. Mocht Robert namelijk ‘s nachts een keer “vergeten” dat je dient te plassen op de wc dan is er dus helemaal niks aan de hand.

Afgelopen avond hebben we dan eindelijk besloten om Robert gewoon in zijn onderbroek te laten slapen….. Van de weeromstuit hebben Kim en Ziva dus gezellig een onderbroek onder hun luier aan. Want je kan toch niet achterblijven…. Van Kim weten eigenlijk al zeker dat ze morgenvroeg dus een natte onderbroek en luier heeft. Ziva is Ziva dus hebben we geen idee. Nachtje droog, nachtje nat enz.…

Maar dan leg je die peuters gezellig op bed, ze worden voorgelezen door D’mitri, ze krijgen een pyjama aan door papa en dan komt mama nog even een weltrustenliedje zingen en dan moet je dus gewoon op je kamer blijven en lekker gaan slapen maar ja.

  • Je hebt geen luier aan dus je moet plassen,
  • en dan moet je nog een keer misschien wel plassen
  • en heel misschien moet je dan ook nog een keertje.

Elke keer als je dan dus naar de wc loopt en weer terug naar je bed gaat word je gevolgd door die twee zusjes die het zo reuze interessant vinden dat je geen luier om hebt dat zij spontaan ook elke keer even naar de wc moeten.

Helaas voor de sportschool krijgen die twee zusjes hun luier zelf niet weer aan en hoeven papa en mama vandaag wederom geen lidmaatschap af te sluiten aangezien zij elke keer weer de trap op en af moeten om dat ding weer om te binden…

Nog een uurtje en dan gaan we maar eens kijken of Robert nog steeds droog is, met de hoop we voor hem de luierperiode helemaal en geheel kunnen afsluiten.

6 opmerkingen:

  1. haha ze houden je lekker bezig,ook hier hebben we het probleem met pampers om s,nachts,1 van bijna 8 die hem nog om heeft,en echt heel erg nat dan ook,moedeloos word ik er van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is herkenbaar. Haha. Maar wel supergoed dat hij droog is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Idee;
    Luierbroekjes die ze zelf omlaag en omhoog kunnen doen !

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.