woensdag 10 april 2013

gewoon ruzie maken…

 

Gistermorgen ben ik met Kim en Robert naar de orendokter geweest. We moesten even wachten en eigenlijk was ik daar heel erg verbaasd over. In het ziekenhuis waar wij komen gebeurt dat namelijk eigenlijk nooit. Ach, niet getreurd er was veel speelgoed ( waar ze anders dus niet mee kunnen spelen) en ik heb zowaar een tijdschrift uit kunnen lezen.

Nee, niet een heel tijdschrift maar vooral 1 artikel wat daarin stond. Het ging over het verschil van ruziemaken tussen jongens en meisjes en wat je ermee moet en hoe je ermee moet omgaan.

Heel simpel en o zo waar… Jongens hebben ruzie met een punt en meisjes met een komma. Jongens gillen en krijsen ( net als meisjes) maar zeggen na een tijdje gewoon dat het klaar is. Niks niet alles oplossen, gewoon soms erover heen stappen. Meisjes daarentegen hebben ruzie en gillen en krijsen tegen elkaar. Willen elkaar nooit meer zien, gaan nooit meer met elkaar spelen en  vinden elkaar echt niet meer leuk. En zullen bij elke gelegenheid terug grijpen op deze ruzie…..

Tja, en met 4 dochters valt dat verschil hier in huis ook regelmatig op. Zeker aangezien 2 van die 4 ook nog een een olifantengeheugen hebben waarin elke misstand die hun ooit is aangedaan door zuslief is opgeslagen. Zo kan een ruzie over een mascara dus ontaarden in een gevecht over iets wat is gebeurt toen de dames in groep 3 en 6 zaten….. Probleem is natuurlijk ook dat je als zussen zijnde gewoon niet kan zeggen dat je nooit meer met elkaar praat. Natuurlijk word het wel geprobeerd maar daar ligt dan weer onze grens. Je hoeft elkaar echt niet aardig te vinden maar hebt wel normaal te doen. Dus als er tegen je gepraat word geef je antwoord!

Zelfs bij onze jongste dames is al duidelijk dat er op deze manier ruzie gemaakt word want volgens Ziva ( olifantje nr. 2) heeft Kim ALTIJD dat mooie t-shirt aan. Speelt Kim ALTIJD met dat ene gele duploblokje en mag Kim ALTIJD op schoot. Wat er dus op neer komt dat als Kim en Ziva ruzie hebben Ziva hard rennend het huis doorgaat om met die spullen die ooit eerder punt van ruzie waren te proberen op schoot te komen. En dan komt het grote drama…… Al die spullen pakken kost zoveel tijd dat die schoot dus ALWEER bezet is….. dus word het nieuwe mikpunt diegene die die schoot niet heeft vrijgehouden….

Gelukkig word je daar dan wel weer zo moe van dat je er heerlijk van in slaap valt.

ziva slaapt (2)

En ja, de buisjes van Kim zitten ook nog op de goede plek!

3 opmerkingen:

 1. Van het ruzie maken krijg ik soms ook een punthoofd :-).
  Dan hebben we het nog niet gehad over de jaloezie. De ene vindt steeds maar dat een andere meer, beter krijgt dan de andere en dat uit zich soms zelfs in spullen verstoppen of stukmaken.
  Of de ene is al meer op bezoek mogen gaan bij oma dan de andere of mocht langer blijven. Pfff. Zeer vermoeiend bij momenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, zoals jouw meisjes ruzie maken, doen onze jongens dat... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieve foto en wat een herkenbaar verhaal over ruzie maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen