maandag 2 september 2013

Echt niet gelijk….

 

Het is bijna niet te geloven hoe vaak we het de afgelopen 2 weken te horen hebben gekregen. Echt ontelbare keren. En op de meest bijzondere momenten.

Bij de kassa van de supermarkt, op het schoolplein en wederom natuurlijk ook weer regelmatig door zogenaamde “professionals”. Ach alles went denk ik dan maar het is alleen dat het gewoon niet waar is.

  • Waar de een schreeuwt en krijst, lacht de ander
  • Waar de een bij piept en miept zit de ander vol overgave aan te werken.
  • Waar de een nog steeds zijn haar niet wil wassen kan de ander het al (bijna) zelf.
  • Waar de een nog steeds de schoenen niet zelf aan wil trekken doet de ander verwoede pogingen om zelf strikken te kunnen maken.

Want wat er ook aan de hand is, hoe goed mijn jongste kinderen ook met elkaar kunnen opschieten, hoe veel plezier ze ook met elkaar kunnen hebben, hoe goed ze elkaar ook aanvoelen en aanvullen, het op elkaar lijken houd echt op bij het uiterlijk.

Het zijn echt drie totaal verschillende kinderen, het gewoon drie kinderen die toevallig bij elkaar in 1 buik hebben gezeten en toevallig ook nog op dezelfde dag geboren zijn.

Dus NEE, ze lijken echt niet op elkaar!

 

Ingeborg

foto: Klaas H. Boersma

1 opmerking:

  1. Hahaha, ik ken dat, bij ons (ééneiige) tweeling is dat net zo, twee druppels water qua uiterlijk, maar elk een eigen karaktertje. Tibo is rechtshandig, wouter Links; Tibo heeft ADHD, Wouter niet, maar wat ze wel samen hebben is dat ze enorm graag kampen bouwen en knutselen en prullen met wat ze maar vinden, van karton tot plastiek en plankjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.