zaterdag 8 juni 2013

soms…..

 

Een tijdje geleden kreeg ik op een blogbericht nogal een bijzondere reactie. Rare reacties zijn over het algemeen in het engels en gaan over afvallen of dieetvoeding of dingen die ik niet eens wil benoemen. Die berichten gaan gewoon direct in de spam box en worden verwijderd, veel van deze reacties verdwijnen gelukkig al direct in de spam box en hoef ik dus alleen te verwijderen zonder bang te zijn dat iemand het heeft gelezen.

Deze reactie was echter gewoon in het Nederlands en ook nog een foutloos geschreven. ( hmmm, dat kan ik niet zeggen). In deze reactie werd gesproken tegen mij alsof degene die reageerde mij persoonlijk kent en precies weet hoe ons gezin in elkaar zit. Hierdoor had de spammachine van blogger deze reactie dus ook niet herkend als spam en het gewoon onder een blog geplaatst.

Op zich geen probleem omdat je het dus altijd zelf nog kan verwijderen maar dit was de eerste keer dat ik gewoon weg boos werd op een reactie. Juist omdat hij gesteld werd alsof het iemand was die ons kent en weet hoe wij leven en die in deze reactie de plank zo afgrijselijk mis slaat dat de kat er zelfs scheel van ziet. Daarnaast stond er natuurlijk geen naam bij deze reactie maar alleen een website.

Okay; ik zal hem toch even gedeeltelijk quoten. “Beste Ingeborg, heb je niet eens behoefte om lekker een weekend ertussenuit te gaan zonder dat de oudste twee hoeven op te passen? Neem dan eens een kijkje op ….”met op de puntjes een link naar de een of ander oppaswebsite waar je een wildvreemde kan inhuren om op je kinderen te letten…

Dus bij deze nog een keer een kleine opheldering;

 • Mijn kinderen passen niet op, als wij de behoefte zouden hebben een heel weekend weg te gaan zouden onze kinderen allemaal ergens anders slapen zodat ook zij een leuk weekend zouden hebben.
 • Mijn kinderen mogen niet ‘s nachts alleen in huis zijn. Nee, ook die van 15 niet.
 • Annika is 11…….
 • Overdag zullen wij de oudste twee echt niet alleen laten met drie stuiterende peuters…. We vinden ze zelf al niet heel gemakkelijk op dit moment.

Nee, dat wil niet zeggen dat Chantal nooit alleen in huis is geweest met Kim, of Annika nooit even oplet op Robert. We zijn zelfs wel eens 500 meter verderop bij iemand in huis als de jongste vier liggen te slapen en de oudste twee tv zitten te kijken, of gaan met spoed naar de supermarkt omdat er geen wc papier meer is en de oudste twee gedoucht en in pyjama outfit op de bank zitten.

Wat mij denk ik boos maakt in deze reactie is de toon die er gezet word. Ik las het echt alsof wij regelmatig op stap gaan en weet ik veel wat doen terwijl mijn kinderen op elkaar moeten gaan letten.

Bij deze dus….. Nee, WIJ hebben zes kinderen mogen krijgen en  hebben zelf hier dus ook voor gekozen, wij voelen ons dus ook zelf verantwoordelijk voor dat wat er met ze gebeurt en zullen niet ONZE verantwoordelijkheid afschuiven op een kind van 11 en een puber van 15.

Dus bij deze, mocht iemand zich afvragen hoe wij iets doen vraag het even en ga niet anoniem reageren met opmerking die kant nog wal slaan…..

 

 

6 opmerkingen:

 1. beetje vreemd!!! Als je al z'on website wilt promoten dan doe je dat zeker niet zo...

  Myra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, Ingeborg,

  Voor wat het waard is; het is nog nooit bij mij opgekomen dat jullie de oudste kinderen lieten oppassen, of ze alleen thuis lieten.

  Gek hè, dat een wildvreemde er toch voor zorgt dat je jezelf gaat verdedigen.

  Groeten Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel vreemd!! En ik kan me helemaal vinden in hoe je omgaat met van huis weggaan. Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat jullie de kinderen hebben mogen krijgen...zo denken wij er in ieder geval ook over! :) En overigens heb ik nooit zo ervaren dat jullie de kinderen maar aan hun lot overlaten hoor :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank jullie voor de reacties. Ik ben er erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, soms denken de mensen dat ze je en je gezin kennen. Wij zijn ook gezegend met een groot gezin(8), waar we trouwens ook zelf voor gekozen hebben. Soms zit ik ook es ferm met men handen in het haar, zeker met puberende kids in huis(waarvan 1 ADHD in combinatie met autisme en hoog IQ heeft) en nog 2 andere kids met gewoon ADHD, maar geen haar op men hoofd dat eraan denkt om ze ooit alleen achter te laten of de ouderen de verantwoordelijkheid op te dringen enkele dagen voor de anderen te zorgen. Dus ik kan je frustratie maar al te goed begrijpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een rara manier van reageren op je blog...Ik ken ook alleen de engelse spamberichten op mijn blog, vandaar dat ik ook weer de woordverificatie heb toegevoegd.

  Ook ik durf de kinderen niet alleen thuis te laten. De oudsten vinden zichzelf al erg oud en zelfstandig (ze zijn al 6..) maar ik doe het niet.

  BeantwoordenVerwijderen