vrijdag 1 mei 2015

het leven is zo………….

 

 

Op dit moment kan je geen tijdschrift openslaan of een tv programma kijken zonder dat het ergens over grotere gezinnen of over grotere meerlingen gaat. Elke keer sla ik toch weer hoopvol de pagina;s om om zo’n interview te lezen of klik gehaast op de knopjes van de afstandsbediening ( die ik nog steeds niet snap) om de goede zender op te zoeken. Helaas kom ik elke keer weer tot de ontdekking dat ik iets heel erg verkeerd doe.

Want;

 • als je meer dan 1,7 kind in huis hebt dan heb je het ZWAAR.
 • dan cijfer je je als moeder helemaal weg
 • dan heb je geen privéleven meer
 • dan ben je een geboren moederkloek
 • heb je helemaal nergens meer tijd voor
 • loop je de hele dag te mopperen en schelden
 • ben je altijd zwaar oververmoeid
 • is “ik heb het druk”je lijfspreuk

En natuurlijk doe je nooit maar dan ook helemaal nooit iets wat jezelf leuk vind want altijd komen al die kinderen voor jou en als je niet oppast ga je dus ten onder aan het in huis hebben van al die kinderen extra…

Ach en hoe zwaar het leven wel niet is met het in huis hebben van een drieling….. pfffff tjonge jonge dat is echt een onmenselijke opgave om drie kinderen van dezelfde leeftijd in huis te hebben….

 

Tja, natuurlijk is het wel eens druk, vooral als ze allemaal iemand meenemen of als iedereen tegelijkertijd op een andere plek moeten zijn maar zo zwaar en deprimerend als ik de laatste tijden overal lees…. Nee.

Wij hebben het de laatste maanden juist erg druk gehad met leuke dingen…

Een andere caravan waar we met 8 personen in kunnen slapen! De eerste weekenden hebben we ons daar al weer prima vermaakt. Ach ja, het blijft Nederland dus het is wel eens nat…..

2015-04-11 08.48.01

 

2015-04-26 10.57.15

 

D’mitri en Annika hebben allebei een longboard gekocht en hebben samen al aardig wat tochtjes gemaakt.

 

2015-04-19 15.45.412015-04-19 15.18.56

 

Gezamenlijk boodschappen doen en tegelijkertijd genieten van de eerste mooie dagen dus ijsjes eten!!!!!

2015-03-08 13.29.23

En ik heb een ingeslagen op nieuwe schmink……. jeetje wat ben ik hier blij mee. Echt ik vind schminken gewoon erg leuk om te doen! En ja door al die kinderen ook altijd wel iemand in huis die ik er “even”onder mag smeren…..

2015-04-24 08.59.302015-04-24 08.04.272015-04-24 08.04.512015-04-29 18.44.44

Kim                        Ziva                             Robert                             D’mitri

 

En dan hebben we het nog niet gehad over al het lekker eten wat er hier gemaakt word…. Want veel mensen is veel eten en veel hetzelfde is niet lekker dus worden veel restjes een nieuw soort ovenschotel!

 

2015-03-30 17.47.39

Dan nog even hele mooie schoolfoto’s krijgen, een oudste dochter die vandaag haar LSD feest heeft ( laatste school dag) en dan aan haar examens gaat beginnen. Lekker een boek lezen op de bank, sokken breien en gewoon gezellig met je oudste zoon een film kijken op vrijdagavond met een bakje chips of doppinda’s. Een dochter van dertien die met een vriendin naar Veed gaat en het hartstikke leuk heeft gehad.

Dus helaas we doen het alweer verkeerd. We hebben het niet zwaar, zijn niet opgebrand en leven met veel plezier in ons minihuisje.

Maar als iemand toch liever wat anders wil lezen wil ik best wel even zeggen dat ik het druk heb hoor….. Ik moet namelijk nog steeds een sok voor Kim af maken maar zit nu toch een blog te typen achter de pc.

10 opmerkingen:

 1. Tja, een groot gezin wordt vaak als zwaar aanzien omdat wij als ouders dan moeilijker tijd voor jezelf kunnen vrijmaken, om dingen alleen te doen zoals elke dag sportclub, of andere hobby's , maar er zijn zoveel andere leuke dingen met een groot gezin, zeker als iedereen mekaar een beetje helpt, en eten maken voor een groot gezin, das t zelfde als een gewoon gezin, evenveel kookpotten, alleen een beetje groter, grts

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ja die pannen..... onze eierpan is bij veel mensen een aardappelpan...

   groetjes Ingeborg

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een groot gezin is vooral veel meer werk dan een klein gezin. Je kan niet ontkennen dat je veel meer was en plas hebt en dat er meer op te ruimen is, maar ik geloof dat werkende ouders met kleinere kroost en hun eigen hobby's en dan nog die van hun kinderen het veel zwaarder kunnen hebben dan mij/ons.
  Ik krijg het van de zoveelste opmerking dat ik het wel werk genoeg zal hebben, maar heeft niet iedereen dat als hij dat wil.
  Ik kan de boel de boel laten en denk zeker en vast nog aan mezelf, maar sommige dingen moet je los kunnen laten.

  Zelf ben ik ook vaak teleurgesteld wanneer ik interviews lezen met ouders van een groot gezin (zie meer dan vier kinderen bedoelen ze dan)of gezinnen waar de kinderen kort op elkaar komen enzovoorts.

  En er zijn ook heel veel toffe dingen. Veel lachen, veel verhalen, elkaar helpen of dingen doen met elkaar zoals winkelen/fietsen/tekenschool, enzovoorts.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies Sandra,

   En met wat hulpmiddelen lukt me dat ook wel even "iktijd". Grote dichte wasmanden om de was in te verstoppen. Zeker als ik weet dat het de dag erop mooi weer is en de machine wel drie of vier keer aankan.....

   Onlangs zei iemand me dat het voor mensen met 1 of 2 kinderen die het ouderschap zwaar vinden moeilijk is om te lezen dat ouders van meerdere kinderen het anders ervaren. Misschien is dat wel zo maar ik vind het wel heel erg jammer. Misschien doet de ervaring van de omgang met kinderen mij ook makkelijker zijn. Wat ik bij Chantal nooit zou doen vind ik bij de jongsten soms geen enkel probleem.

   Hoe gaat het met de waterpokken?

   Groetjes Ingeborg

   Verwijderen
 4. Een groot gezin is meer werk, maar ook meer plezier, meer tranen, meer lachen,...
  Er zijn echter moeders van grote gezinnen die steen en been klagen dat die nu weer ziek is, of haar huis is niet gepoetst geraakt, elke dag hetzelfde liedje. Zo staan er een aantal aan de schoolpoort. Ik glimlach dan en denk 'ach wat', waardoor andere ouders op hun beurt dan weer denken dat ik ZEN zelve ben (het tegendeel is waar haha).
  Jou laatste stukje is hilarisch : je zal het maar voorhebben zeg, zitten bloggen terwijl je nog een sok af te breien hebt. Foei!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Pascale,

   Ik denk dat het klagen van altijd is. Ongeacht het aantal kinderen. Ik heb al een paar keer te horen gekregen dat wijzelf voor 6 kinderen gekozen hebben en dus niet mogen klagen terwijl ik dan denk dat iedereen toch wel eens een baaldag heeft. Ik blijf het jammer vinden dat het in de media zo negatief word neergezet.

   En die sok.... die ligt nog steeds te wachten...

   Verwijderen
 5. Soms vind k de reacties van sommige mensen erg, toen Laura een maand of 6 was en ik boodschappen deed met 5 kinderen hoorde ik iemand tegen haar vriendin zeggen ' zeg, die ken de pil, niet zeker', ik heb me toen omgedraaid en geantwoord: 'jawel hoor, k ben er net mee gestopt om aan t volgende kindje te beginnen.' waar moeien ze zich eigenlijk mee? nu hebben Nick en ik sinds 5 jaar een nieuwe samengesteld gezin, met zijn jongste dochter en haar vriendje die bij ons woont erbij, en moest het mogelijk zijn, stapten er hier nog een paar kleine voetjes rond van ons 2 samen, maar ik heb men baarmoeder niet meer, jammer. Grts

  BeantwoordenVerwijderen
 6. pppffff zo zwaar heb ik het ook hoor met mijn 8 kinderen,hihi,tuurlijk is het drukker dan 3,tuurlijk vragen ze meer aandacht dan met 3,maar nee zo ervaar ik het ook niet hoor ,ik vind het super leuk een groot gezin,wij gaan deze zomer weer naar oostenrijk,met ons gezin,en ik heb er nu al zin in,en manlief en ik gaan ook wel eens een nachtje weg en dat kan zomaar met zo,n groot gezin.

  geniet ervan hoor,van je mooie grote gezin.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, wat zijn ze mooi geschminkt! Leuk! Dat doe ik je niet na.

  BeantwoordenVerwijderen