dinsdag 18 november 2014

We gaan ervoor!

 

En ja ze zijn weer begonnen! De ren je rot weken……. Ik weet het het klinkt als een spelshow maar zo voelt het af en toe ook… Wie komt het beste uit de periode van 11 november tot en met 12 februari!

Zo lang? Ja echt zolang in mijn geval. Te beginnen met Sint Maarten en te eindigen met de verjaardag van Chantal.

Nu moet ik toegeven dat het dit jaar eigenlijk al rustig begon. Ongebruikelijk rustig zelfs aangezien Annika heel graag         ( samen met een vriendin) lampion wilde lopen met Robert, Kim en Ziva. D’mitri loopt inmiddels alleen, Chantal was aan het werk dus waren wij zomaar voor de eerste keer in 15 jaar allebei thuis met Sint Maarten…. Bijzonder gevoel met als bijkomend voordeel dat het blijkbaar ook een opvoedkundige werking heeft Annika en vriendin waren helemaal gesloopt na anderhalf uur met drie kleuters alleen op pad te zijn geweest!

En dan begon afgelopen week de sinterklaas stress al. Eigenlijk al wat eerder doordat het sinterklaasjournaal hier op de voet gevolgd word. Tegelijkertijd was dit ook meteen de eerste misser van de kant van paps en mams want ELK jaar en ELK jaar weer roept die man dat de kinderen ‘s avonds hun schoen mogen zetten. Gelukkig voer op het einde van de intocht de pakjesboot weg zodat onze kinders op zondagmorgen gezellig een mandarijn zaten te eten…

En dan verder;

Deze zaterdag word D’mitri 10                  HIEPER DE PIEP HOERA!!!!!

Hiervoor hebben we gelukkig alle cadeaus in huis alleen voor vrijdagavond nog wat kleine dingen halen. Meneer vind zich namelijk groot dus kan je op je feestje best wel gaan gourmetten…. Met een beetje hulp van buren kan deze wens ook werkelijkheid worden. Wij hebben namelijk geen gourmetstel meer sinds die het twee jaar terug liet afweten ( gelukkig na de maaltijd).

Voordeeltje aan mijn kant is dat dhr. Heijn eindelijk heeft besloten om toch in deze donkere contreien te willen gaan bezorgen wat als meevaller dus heeft dat vrijdagmorgen bijna alle boodschappen tegen kleine vergoeding worden thuisbezorgd!!!!! Ai, ai wat ben ik hier toch blij mee zeker als je er bedenkt dat wij wederom autoloos door het leven gaan en boodschappen op de fiets doen is prima maar kost wel heel veel tijd die ik eigenlijk aan andere dingen wil besteden.

Dan hadden we vandaag nog een heel bijzonder bad ritueel….. In het kader van budgettering probeer ik de zwemkleding in de winter te kopen. Dus zaten er vandaag 2 hele vrolijke kleutermeisjes in bad MET een nieuwe balletbikini. ( en ja Robert mocht gewoon zijn oude zwembroek aan)

bikini (2)

We laten deze zomer maar een tatoeage zetten bij de dames zodat we ze uit elkaar kunnen houden……..

Maar eigenlijk begint deze periode dus heel aangenaam. Gewoon gezellig druk. Nu duimen dat het op deze manier door blijft gaan tot aan februari… stressloze stresstijd daar doen we het voor!

6 opmerkingen:

 1. Dag Ingeborg

  Veel succes met de drukke periode.
  En ja. Die meisjes trekken wel heel erg op elkaar, zelfs voor een tweeling :-).
  Twee van mijn dochters schelen negentien maanden, maar trekken een (klein)beetje op elkaar en andere mensen zijn zelfs altijd verkeerd. Omdat die zo op elkaar trekken zegt men.
  Bij jou ben je misschien de enige die ze uit elkaar houdt.

  Groetjes

  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, weer een berichtje van jou!
  Ik vind het ook een hectische tijd. Bij ons begint het in oktober met de verjaardag van onze meiden. Het ene evenement is nog niet afgelopen of het andere dient zich al weer aan. En de spanning in huis loopt alleen maar op. Wij hebben nu gezegd dat ze de schoen pas weer mogen zetten op 1 dec. - als ze ook hun schoen mogen zetten op school. Anders moet er twee weken lang wat in hun schoen én zijn ze elke ochtend om 6 uur wakker! Ook reduceer ik de avonden waarop er naar het Sinterklaasjournaal gekeken mag worden. Allemaal om de stress te verlagen.
  Wat interessant trouwens om te lezen dat ah nu toch 'hier' boodschappen bezorgd! Ik ga gelijk even kijken, want zoals je zegt, boodschappen doen is een tijdrovende zaak.
  Ik moet eigenlijk ook weer nieuwe badkleding voor de kinderen, die ze nu hebben raakt versleten en we hebben het toch elke week nodig voor zwemles. Ben je bij de w.bra geweest?
  Ik wens je veel energie de komende tijd!

  Groetjes Anita
  (Anita's dagboek)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Ik had de bikini's bij de haenem besteld. Ze hebben daar nu opruiming en het was zonder verzendkosten....

   Verwijderen
 3. Grinnik.....een tatoeage om ze uit elkaar te houden......
  Bij mijn jongste zit een tweeling in zijn sportteam.....ik ken ze alleen uit elkaar als ze hun tenue aan hebben: dan zie ik aan het nummer wie het is....bloos.
  Succes met alle drukte hoor! Gelukkig heb ik geen verjaardagen deze periode. Het is zo al druk genoeg (maar wel heel leuk)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aaahhh dat ken ik,ook wij ervaren deze tijd extra druk,sinterklaas,mijn dochter jarig in november,kerst,januari manlief jarig,en dan 4 kids in februari,pppfff ik ben altijd blij als het maart is,alhoewel er eind maart weer 1 jarig is.
  succes met deze drukke maanden,of eigenlijk sterkte.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen