vrijdag 1 november 2013

ai….. dit is eng….

 

Vrijdagavond, Chantal is de hort op, Annika is ergens anders aan het WII-en, Robert, Kim en Ziva slapen en Marcel en D’mitri kijken samen naar de een of andere film dus besluit ik mijn ”hobby” maar weer eens uit te voeren het is tenslotte al bijna zo’n 24 uur geleden dat ik me aan deze taak gewijd heb.

Nee, helaas helemaal niks spannends maar gewoon één van die dingen die nooit ophouden. Zo’n ding wat gelukkig ook bij kleinere gezinnen nooit ophoud en waar dus iedereen wel op de één of andere manier te maken heeft…

Namelijk de was opvouwen

Ja dik gedrukt en in ons geval ook wederom heeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel.

Zelfs voor ons doen is het heel veel aangezien wij ons door onze oudste twee dochters hebben laten overhalen om naar een grote kledingwinkel op 1,5 uur rijden afstand te gaan. Deze kleding winkel schijnt voor meisjes tussen de 12 en 18 helemaal “het” te zijn…..

Maar okay, de dames hebben ook aardig wat kleding ingeslagen en zijn er heel erg blij mee. Fijn voor hen maar nu blijkt dus dat de shirtjes die daar gekocht zijn zoooooo eng dun zijn dat er ongeveer 40 in een 5 kilo wasmachine passen en volgens mij is hij dan nog niet vol! Deze shirtjes zijn ook nog eens zo dun dat ik ze echt NIET in de droger durf te doen. (Volgens mij vallen de gaten er dan meteen in….) Ze worden dus eerst allemaal opgehangen om na een paar uurtjes ( toch een voordeel aan minimaal gebruik van katoen) allemaal opgevouwen te moeten worden. ( wederom een voordeel…strijken durf ik ze ook niet) Aangezien de dames inmiddels ongeveer dezelfde maat hebben hoef ik ze ook niet uit te zoeken want ik weet echt niet meer welke shirtje van welk meisje is. Mijn taak houd dus echt op na het wassen, drogen en opvouwen.  Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de kledingkasten van de dames uit voorzorg ook niet open. Ik wil NIET nee, ECHT NIET weten hoe de door mij opgevouwen kleding in hun kasten ligt….

Maar okay, wat ik nu dus wel zeker weet. Met nog meer zekerheid als vlak na de aankopen van de dames is dat ik ze alleen maar heel hard ga afraden om weer in deze kledingketen zoveel kleding te kopen. Het doet mij namelijk (plaatsvervangend) pijn in mijn portemonnee. Ik vind het zo jammer dat ze zoveel geld hebben uitgegeven en er dan binnen een paar maanden weer moeten gaan staan om alle kapot gewassen shirtjes alweer te vervangen…..

Het is waarschijnlijk echt weer zo’n gevalletje “leermoment voor moeders” want de kans is groot dat als wij weer eens in midden van het land belanden ( of de kop van Duitsland) de dames er gewoon weer naar binnen willen en ik gewoon weer zal zeggen “prima, het is jou geld”.

Al zal de grens echt liggen bij het in de rij staan om IN de winkel te mogen komen, zover gaan ze mij dus echt niet krijgen!

 

7 opmerkingen:

 1. Dan wordt het misschien tijd dat ze hun eigen was opvouwen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het geprobeerd. Probleem is dat ik er niet tegen kan als ze het niet doen.... Om ergernis te voorkomen doe ik het dus gewoon maar.

   Verwijderen
 2. is het de primark,is namelijk hot bij de tienermeiden.maar succes met de was,ik ken het,alleen heb ik puberzonen die hele dure shirts koop en dat ik het eng vind dat ik de shirtjes laat krimpen ofzo,ik ga er echt heel zorgvuldig mee om.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt die winkel was het. Wat ze ook kopen het blijft denk ik moeilijk gewoon omdat het van hun eigen geld is gekocht.

   Verwijderen
 3. Haha, tja, de was. Moet bekennen dat ik nu eigenlijk ook geroepen wordt door mijn wasmachine. Maar "Truus" wacht maar even. Het gaat altijd maar door, hè! Ik word hier o.a. gek van de spijkerbroeken....supersimpel opvouwen, maar als ik net een trommel vol gehad heb , liggen er weer minstens net zoveel denk ik weleens...dat heb je met al die kerels die alleen maar spijkerbroeken dragen....
  Voor een winkel wachten om nar binnen te mogen...neuh, dat zie ik mezelf ook niet echt doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wel eens het idee dat ze de was verstoppen om het dan als ik denk dat het klaar is met z'n allen snel in de wasmand te proppen..... Ik herken het dus zeker!

   Verwijderen
 4. Oh, die was.....gelukkig zijn onze kinderen nog niet zo oud. Of eigenlijk is dat ook nog een nadeel want dan passen er veel meer kledingstukken in de wasmachine. Ik gebruik van die vouwkratjes als wasmand (heb er wel 6). Pas als alle waskratjes vol zijn ga ik vouwen...Iedere keer neem ik me voor om het eerder te doen maar dat lukt toch steeds niet.
  Succes met het vouwen en wassen..


  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen