zondag 15 juni 2014

Zomaar zo’n momentje

 

Zomaar op een zondagmorgen waarbij vier van onze kinderen buiten aan het spelen zijn. Twee proberen zo goed te leren dat ze voldoendes krijgen in de proefwerkweek ik probeer wat onkruid te verwijderen. Gewoon zo’n lekkere lommelzondagochtend.

Opeens komt Robert hard huilend de tuin in gerend, “Ziva heeft me geslagen” natuurlijk duurt het niet lang of Ziva komt ook even haar verhaal doen…..

Tja en dan blijkt het toch ingewikkeld…. Robert speelt namelijk vals. Ze zijn aan het voetballen en hij loopt met de bal naar haar doel en schopt hem er dan ook nog in!!!!! Hoe durft hij!!!!

We kunnen praten als brugmans maar Ziva blijft erbij “Robert is een valsespeler”!

vrijdag 13 juni 2014

Wonderbaarlijke wekkers.

 

Hier in huis fungeer ik gewoon als levende wekker. Meestal gaat dat prima maar heel af en toe heb ook ik problemen met het opstaan en moet iedereen een tandje harder. Geen probleem dat lukt altijd ook nog prima en iedereen is eigenlijk altijd op tijd op de plek waar ze wezen moeten.

Chantal daarentegen vind het maar niks om tegelijk met de rest beneden te zijn e zet haar wekker dus zo vroeg dat ze voor iedereen aan al gegeten heeft en kan gaan douchen als de rest zit te eten.

Prima het gaat al jaren goed ze zet zelf haar wekker en is oud genoeg om zelf haar brood te smeren en op te eten. De afgelopen week stond ze echter elke keer een uur later op ( en geloof me ze is NIET gezellig ‘s morgens) heftig mopperend en klagend dat haar wekker niet was afgegaan. Ze weet het zeker hij is stuk. Zo stuk dat ze eigenlijk haar telefoon mee naar boven moet om die te kunnen gebruiken als wekker…..

Aangezien Chantal met de wekker naast haar hoofd slaapt hebben wij haar nogmaals de tip gegeven om hem wat verder weg te zetten en nee de telefoon mag niet mee naar boven.

Vanmorgen kwam ze dus beneden met de mooie tekst; mijn wekker doet het alleen nog als hij op de grond staat…….

 

Tja… 16 en een toverwekker.

woensdag 4 juni 2014

Heerlijke logica

 

Dat onze oudste telg heeeeeeel erg bang is voor spinnen is geen geheim.

De hele wijk kan meegenieten als er per ongeluk een spinachtig beestje is neergestreken op de douchedeur, het plafond of ergens waar dochterlief hem ziet zitten….

Aangezien wij herhaaldelijk tegen haar hebben gezegd dat ze moet proberen zich in te houden als Robert, Kim of Ziva in de buurt is heeft ze hun onlangs verteld dat ze niet meer bang is voor spinnen…. 

Robert bedenkt zich niet rent regelrecht naar mij toe en  zegt “Chantal is nu niet meer bang voor spinnen!!!!! maar volgende week wel weer hoor mama.”

Feest(jes)?

 

Voor mijn gevoel duurt het nog heel lang maar volgens mijn jongste kinderen is het toch echt al bijna zover. Nog een paar weekjes ( 2 maanden) en dan zijn ze EINDELIJK 5! Eindelijk groot en klaar voor groep 2….

Nou zit ik er al mee dat ze wat mij betreft best nog een paar jaar in groep 1 mogen blijven. Groot worden gaat immers snel genoeg…. Maar wat nog een groter “probleem” geeft is het feit dat ze toch echt alledrie een verjaardagsfeestje willen geven.

Gelukkig is het zo dat ik kinderfeestjes echt heel erg leuk vind maar deze keer toch echt moet toegeven dat ik nog geen idee heb hoe ik (wij) dit moeten gaan doen.

1,2 of 3 feestjes. Wie eventueel tegelijk enz. enz. enz.

Vandaag is alvast de start gemaakt en mochten ze alledrie apart van elkaar zeggen wie ze graag willen uitnodigen. Alledrie konden zonder moeite 6 namen noemen waarna na de door mij uitgevoerde controle bleek dat er eigenlijk geen dubbele namen tussen zaten… Okay, 1 meisje welke 3 keer word uitgenodigd en 1 jongen welke 2 keer word uitgenodigd. Verder alles anders……

Nu dus weer terug naar het dilemma…. Marcel riep nog even heel hard mee dat het dan maar gewoon 1 feestje werd. Nadat ik hem de telling even voorhield. …. 18 kleuters in ons kippenhok….. trok dat wat bij. Hij had nog even de optie om ze dan allemaal maar 2 kinderen te laten schrappen maar had zelf ook al snel door dat dat niet echt een optie is.

Zo als het er nu uit ziet hebben wij de laatste week van juni dus 3  ( HELP 3!) kinderfeestjes in 1 week ( HEEEELLLLLP) waarbij voor ons de schone taak is weggelegd om alledrie de feestjes zo bijzonder mogelijk te maken……..

Want ja drieling of niet…. het zijn toch echt drie totaal verschillende kinderen!

en dan nu ook meteen maar nadenken over 90 traktatie’s…….